Dansvormen

Kleuterdans – Kleuterdans is voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar die spelenderwijs kennis willen maken met dans en muziek. Veel aandacht is er voor de fantasie en de creativiteit van de kinderen. Een groot deel van de les staat in het teken van spel en improvisatie maar doelgerichte oefeningen komen ook aan bod.

Kids klassiek / Klassiek ballet – Klassiek ballet is de basis van alle danstechnieken. Over de hele wereld wordt er gedanst volgens de principes van het klassiek ballet. Binnen de klassieke les wordt er onder meer gewerkt aan souplesse, sterk en soepel maken van de spieren, creativiteit en muzikaliteit. Klassiek ballet is een heerlijke manier om fit en soepel te blijven, geschikt voor jong en oud!

Kids jazz / Jazz ballet – In de jazz les wordt er gedanst op verschillende soorten muziek. Na een swingende warming-up, volgen een aantal technische oefeningen voor de spiegel en worden diverse danspassen geoefend over de diagonaal. Uiteindelijk wordt er gewerkt aan een danscombinatie. Dynamiek, ritme en het isoleren van verschillende lichaamsdelen zijn basiselementen van de jazzlessen. Ook is er aandacht voor lichaamshouding en souplesse.

Modern – Moderne dans is gebaseerd op alledaagse, natuurlijke bewegingen zoals lopen, rennen, springen, vallen, draaien, zwaaien en rollen. De les begint met technische en dansante oefeningen waarbij gewerkt wordt aan spanning en ontspanning van spieren, ademhaling, lichaamshouding en balans. De staande oefeningen voor de spiegel worden afgewisseld met grondoefeningen en verplaatsing over de diagonaal. Tot besluit doen we een dansante combinatie waarin de thema’s van de les verwerkt zijn. De diverse muziek voert je mee en ondersteunt de danskwaliteit: genieten dus!

Kids streetdance / Streetdance – Streetdance heeft zich ontwikkeld op straat en is een mix van verschillende stoere dansstijlen. De les bestaat uit een warming- up, moves door de ruimte, improvisatie en het aanleren van een combinatie. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan je lichaamshouding, spierversterkende oefeningen en een stretch. Wij bieden onze streetdance lessen aan vanaf 8 jaar omdat wij van mening zijn dat een kinderlichaam pas vanaf deze leeftijd het intensieve karakter van de streetdance les aan kan. Om een goede basis te leggen voor de streetdance les, kunnen de kinderen voor deze tijd terecht bij de swingende les kinderjazz.

Streetdance Boys – Deze les is speciaal voor stoere jongens die van dans houden. Allereerst zullen de kinderen kennis maken met het kenmerkende ritme van streetdance. Het ritme leren herkennen en dit kunnen combineren met de basisbewegingen zal in eerste instantie voorop staan. Natuurlijk wordt het uitdagend gehouden door deze ritmische dansbewegingen te combineren met wat stoere acrobatische trucs. Ritme gevoel, improvisatie en inleving staan centraal bij deze vorm van dans. Streetdance komt, zoals de naam al zegt, van de straat en kent bepaalde kenmerkende, uitdagende dans disciplines.

Dansworkout – De les dansworkout is een les waar we dansant én sportief bezig zijn. De nadruk ligt op dansjes die onze conditie en buik, billen, armen en houding versterken en verbeteren. Na deze dansante oefeningen volgt er een uitgebreide stretch die de spieren doen versoepelen en we sluiten de les af met een vrolijke danscombinatie. Centraal in deze les staan coördinatie, lichaamsbewustzijn en uithoudingsvermogen en uiteraard hebben we een hoop dansplezier! De les is geschikt voor iedereen die van dansen houdt.