Protocol

Protocol buitenlessen – maart / april 2021

Corona aanspreekpunt: op de buitenlocatie is de docent verantwoordelijk voor het handhaven van de regels uit het protocol. Het aanspreekpunt met betrekking tot de inhoud van dit protocol zijn Sanne Zuiverloon en Elena Schoenfeld, te bereiken via de mail; dansatelieroverdelinge@gmail.com of per telefoon 06-29218587

Locaties: de dansactiviteiten worden gegeven in de buitenlucht op de onderstaande locaties. De leerlingen worden door de docent opgehaald en na de les teruggebracht op de zogenoemde verzamelplek.

LocatieDanslocatieVerzamelplek
ElstParkeergarage station ElstBegane grond parkeergarage
Energieweg 12
HuissenBasketbalveld het SterrenbosOprit het Sterrenbos
Henny Damenplein
GendtSportpark WalburgenParkeerplaats de Bataven
Nijmeegsestraat 65C
BemmelSchoolplein Pius X Achterkant schoolplein
Ponylaan

Algemeen: Het is van groot belang dat leerlingen en ouders zich aan de regels van dit protocol houden. Mocht dit niet gebeuren dan heeft de docent het recht om ouders en/of leerlingen weg te sturen of niet toe te laten in de les.

 • Alle leerlingen t/m 26 jaar mogen deelnemen aan de buitenlessen. 
 • Leerlingen 13 jaar en ouder houden voor en na de les onderling 1,5 m afstand, tijdens de les hoeven alleen de leerlingen 17 jaar en ouder afstand te houden.
 • De docenten houden in alle gevallen afstand van de leerlingen.
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Je mag niet naar de les komen, als iemand uit je huishouden koorts (38 C° of meer) en/of benauwdheidsklachten heeft. Pas als iedereen binnen je huishouden 24 uur geen klachten heeft, mag je weer naar de dansles komen.
 • Je mag niet naar de les komen als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus.

Weersomstandigheden: De weersomstandigheden hebben invloed of de buitenlessen wel of niet door kunnen gaan. Op de locatie in Elst kunnen de lessen in alle gevallen doorgaan. De lessen van locatie Bemmel worden bij code rood verplaatst naar de parkeergarage in Elst.

Voor de locaties Huissen en Gendt werken we met kleurencodes. Op de hoofdpagina van de website geven we iedere dag voor 11.00 uur aan welke code van toepassing is. Bij regen of temperaturen onder de zes graden zullen de danslessen online gegeven worden. De zoomcode voor de online lessen krijgen jullie diezelfde dag toegestuurd.

Code GROEN: De buitenlessen gaan door!

Code ORANJE: De buitenlessen gaan in eerste instantie door, maar er is regen voorspeld. Houd de website goed in de gaten, want de les kan maximaal een uur voor aanvang code rood krijgen. Neem bij code oranje altijd een paraplu mee naar de les. Ouders vragen we bij code oranje het weer goed in de gaten te houden en bij veel regen hun kind weer op te halen.

Code ROOD: De buiten danslessen gaan niet door en worden online gegeven!

Kledingvoorschriften

 • Trek geen dansschoentjes aan en zorg dat je sportschoenen draagt
 • Zorg dat je thuis al omgekleed bent in kleding waar je lekker in kunt bewegen.
 • Neem elke les een warme trui of vest mee die je aan kunt doen als de les begint.
 • Neem een tas mee waar je een bidon, een vest en eventueel je mobiel in kan doen, zo houden we onze eigen spullen netjes bij elkaar. 

Aankomst leerlingen

 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de les naar de verzamelplek.
 • De docenten vangen de leerlingen op bij de aangegeven verzamelplek.
 • Ouders mogen helaas niet mee naar de danslocatie en worden verzocht niet op de verzamelplek te blijven wachten, ouders houden in alle gevallen de 1,5 meter afstand aan.

Vertrek leerlingen

 • De leerlingen worden door de docent teruggebracht naar de verzamelplek.
 • Wij vragen de ouders maximaal 5 minuten voor het einde van de les weer op de verzamelplek aanwezig te zijn en waar mogelijk in de auto te blijven zitten. 
 • Wij vragen ouders en leerlingen direct na de les weer te vertrekken.

Het doel van dit protocol is het omschrijven van handvatten voor docenten, leerlingen en ouders/verzorgers met betrekking tot het opstarten van de buitenactiviteiten/danslessen van Dansatelier Over de Linge die vanaf maandag 8 maart van start gaan, volgens de geldende landelijke regels en adviezen van het RIVM en de gemeente Overbetuwe en Lingewaard. Dit protocol is een levend document. Het protocol zal in de komende periode aangepast en aangevuld worden, daar waar aanpassingen van de landelijke richtlijnen van het RIVM en de gemeentelijke regels daar aanleiding toe geven.